Anklager: Sådan snød Britta Nielsen - og skjulte sporene

Ifølge anklagemyndigheden skjulte Britta Nielsen sine spor ved blandt andet at slette afsnit i mails.

København K. Gamle mails og udskrifter fra sagsbehandlingssystemer bliver tirsdag lagt frem i Københavns Byret, hvor anklagemyndigheden er i færd med at dokumentere sagens beviser mod den svindeltiltalte Britta Nielsen.

Her kommer det frem, at Britta Nielsen ifølge anklagemyndigheden nøje forsøgte at slette sine spor. Det skete blandt andet ved, at hun slettede standardpunkter i udfyldelsesformularer samt afsnit i mails.

Hun brugte eksempelvis metoden i 2015, da Jammerbugt Kommune ikke fik brugt alle de projektmidler, den var blevet tildelt.

En afdelingsleder ville vide, hvordan kommunen skulle håndtere de overskydende penge.

Britta Nielsen sendte derefter en formular, som kommunen skulle udfylde. Men her fjernede hun et vigtigt punkt, hæver anklagemyndigheden.

I formularen var der en svarmulighed, man kunne benytte sig af, hvis man ville beholde tilskudsmidler til senere projekter.

Men i svaret til Jammerbugt Kommunen var den mulighed fjernet, så i stedet endte pengene til sidst i Britta Nielsens egen lomme, lyder anklagen.

Anklageren fortæller desuden, at Britta Nielsen flere gange slettede afsnit i mails, der blev sendt mellem hende og modtagerkommuner, inden hun lagde korrespondancerne ind i Socialstyrelsens systemer.

Alt dette gjorde hun for at slette sine spor, lyder anklagen.

/ritzau/