Anklager om sexorgie: Borgmester opfordrer lokalpolitiker til at trække sig

Lokalpolitiker Per Zeidler fra Syddjurs Kommune opfordres til at trække sig som byrådsmedlem og udvalgsformand efter anklager om, at han er udeblevet fra byrådsmøde til fordel for et sexorgie.

Per Zeidler fra Syddjurs Kommune efterforskes ifølge Århus Stiftstidende i en sag, der omhandler et sexorgie i et forsamlingshus. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Lokalpolitiker fra Syddjurs Kommune Per Zeidler opfordres af borgmester Claus Wistoft (V) til at trække sig som byrådsmedlem og udvalgsformand.

Det sker efter anklager om, at Per Zeidler skulle være udeblevet fra et byrådsmøde for at deltage i et sexorgie. Politiet efterforsker nu, om Per Zeidler har brudt loven om rufferi. En historie, som Århus Stiftstidende onsdag har bragt.

»Jeg er utroligt skuffet over, at Per Zeidler vælger at være fraværende fra byrådet for at deltage i den slags aktiviteter. Det er for tidligt at sige, om der er tale om kriminelle handlinger, det må politiet afgøre. Det er dog min opfattelse, at hans handlinger er uværdige for et byrådsmedlem og en udvalgsformand. Jeg vil derfor opfordre Per Zeidler til at anmode om lov til at trække sig fra byrådet og som udvalgsformand,« siger borgmester Claus Wistoft i en pressemeddelelse.

Pressemeddelelsen kommer i kølvandet på, at Århus Stiftstidende onsdag skrev, at Per Zeidler, der er formand for familie- og institutionsudvalget, blev væk fra byrådsmødet for samme dag for at deltage i et »gangbang« i et forsamlingshus ca. ti kilometer sydvest for Vejle.

For en pris på 2.400 kr. kunne man ifølge Århus Stiftstidende, med henvisning til et annonceopslag fra hjemmesiden Annoncelight.dk, deltage i et tre timer langt arrangement, som indeholdt bl.a. analsex og sex uden kondom.

Østjyllands Politi efterforsker i øjeblikket sagen for at finde ud af, om Per Zeidler har været arrangør på arrangementet, da det i så fald kan stride mod lovgivningen om rufferi.

Journalister fra Århus Stiftstidende mødte Per Zeidler foran forsamlingshuset og spurgte ham om, hvad han lavede der. Det ønskede byrådspolitikeren imidlertid ikke at svare på. Han nægter dog at skulle være kunde ved arrangementet.

Berlingske har spurgt borgmester Claus Wistoft, hvorfor han har valgt at opfordre Zeidler til at trække sig.

»Jeg synes, at sagen er underbygget i en grad, hvor jeg mener, at han ikke har meldt afbud på et ordentligt grundlag. Det er et borgerligt ombud at deltage i byrådsmøder, og derfor skal der også være en god grund til udeblivelse,« siger borgmester Claus Wistoft til Berlingske.

Ifølge Claus Wistoft har der gennem noget tid været flere sager mod byrådspolitikeren, som ligeledes spiller ind i beslutningen om at opfordre Per Zeidler til at trække sig.

»Jeg kommer med udmeldingen på baggrund af artiklen, men også på grund af de rullende sager, som har kørt sideløbende med den her sag, blandt andet en sag om dårlig betaling,« siger Claus Wistoft.

6. september skrev Århus Stiftstidende om en sag, der fik Per Zeidler til at bryde med sit tidligere parti, Liberal Alliance. Bruddet skete som en eftervirkning af en fogedretssag fra 2014, hvor Per Zeidler nægtede at betale en regning på 11.190,18 kr. fra sin automekaniker.

Per Zeidler stiller op til kommunalvalget for listen Social-Liberal Borgerliste, som han selv har startet.

Berlingske har uden held forsøgt at få en kommentar fra Per Zeidler.