Anklager kræver ubetinget fængsel til ungdomspolitiker

Det var meget groft, da en 24-årige mand konfronterede en betjent og nævnte hendes børn, mener anklager.

Den tidligere ungdomspolitiker konfronterede 21. juni 2016 en kvindelig politiassistent på gaden nær Christiania. Her filmede han hende på nært hold. Scanpix/Marie Hald/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var tale om strafbare trusler, da en tidligere næstformand for Liberal Alliances Ungdom filmede en kvindelig betjent og talte om hendes børn og familie på gaden.

Derfor bør han straffes med mindst 40 dages ubetinget fængsel.

Det fastslog anklager Anders Larsson, da han i Københavns Byret torsdag procederede i sagen mod 24-årige Nicolai Oster.

»Man kan ikke være i tvivl om, at der er tale om en trussel. Der er absolut ingen grund til at bringe betjentens børn ind i konteksten.«

»Jeg synes, det er for groft til, at sagen kan afgøres med en betinget afsoning,« sagde anklageren i retten.

Den tidligere ungdomspolitiker konfronterede 21. juni 2016 en kvindelig politiassistent på gaden nær Christiania, da hun sammen med en gruppe kolleger var i færd med at kropsvisitere forbipasserende.

»Det er nogle meget søde børn, du har. Det er en lille dreng og en lille pige, sådan rigtigt blonde. De ser ret søde ud. Ved de, hvad mor render rundt og laver? Er de stolte af dig?,« sagde Nicolai Oster den dag i juni.

Den 24-årige fortryder, at børnene blev nævnt, sagde han torsdag i retten. Det var heller ikke hans hensigt, at betjenten skulle føle frygt, lød det.

»Det her var aldrig en trussel. Det var aldrig mit formål. Det var en del af min politiske kamp for folks rettigheder og oplysning om rettigheder. Jeg har ikke nogen opfattelse af, at hun blev bange,« sagde han.

Men den opfattelse er forkert, understregede den kvindelige betjent fra sin stol foran dommeren og de to domsmænd. Kvinden frygtede både for sine børns og sin egen sikkerhed, fastslog hun.

Betjenten kan ikke se, hvorfor børnene skulle nævnes, hvis ikke der var en hensigt med det.

»Det er krænkende, at han står og nævner de her personlige ting om min familie. Jeg føler, at han indirekte truer mig. Altså at der godt kunne komme til at ske noget med mig og mine børn.«

»Jeg var bange for, at der skulle ske noget med mig og min familie,« sagde hun.

Nicolai Osters forsvarer, Kristian Braad, kræver frifindelse.

I retten argumenterede han for, at den tidligere ungdomspolitiker blot har brugt sin ytringsfrihed, og at formålet alene var at stille skarpt på politiets adfærd, som han mildest talt fandt uhensigtsmæssig.

Dommen i sagen afsiges 15. november klokken 13.

/ritzau/