Anklager: Doukaev er utroværdig

Anklageren i sagen mod bombemanden fra Hotel Jørgensen vil have ham dømt for terror.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklageren i sagen mod den etbenede bombemand, Lors Doukaev, forsøgte mandag at overbevise nævningerne i Københavns Byret om, at tjetjeneren kan dømmes for terror.

Lors Doukaev kom selv til skade, da en bombe eksploderede mellem hænderne på ham på et toilet på Hotel Jørgensen i det indre København i september sidste år.

Han har erkendt, at han havde sprængstof af typen TATP - kaldet Satans Mor fordi det er så ustabilt - med på hotellet. Men det var fordi han var truet, og havde brugt for det til selvforsvar.

Det blev afvist af anklageren Rikke Lundby Jensen.

- Han har sagt, at det var grunden til, at han måtte bruge flere forskellige identiteter og forklædninger og bringe noget så usædvanligt som en bombe med til København.

- Men han har ikke villet uddybe, hvem der var efter ham og hvorfor.

Under sagen har Lors Doukaev forklaret, at sprængstoffet eksploderede, da han ville demontere bomben, der var gemt i kassen til en ringeklokke, og hælde sprængstoffet i toilettet.

Heller ikke det, troede anklageren dog på.

- Tiltaltes forklaring om eksplosionen er ikke sand. Det var en færdigmonteret bombe, der sprang. Den sprang bare på det forkerte tidspunkt og sted, sagde hun.

Hun vil have Doukaev dømt for terrorisme, fordi han ville sende bomben i et brev til Jyllands-Posten. Selv har han forklaret, at han fandt avisens adresse på internettet, fordi han ville søge job.

Den forklaring giver Rikke Lundby Jensen ikke meget for.

- Han havde en returbillet til Belgien med til næste dag, og hans familie havde planer om at rejse til Rusland. Så intet tyder på, at han ledte efter et job.

- Det er min opfattelse, at han skrev adressen ned, fordi han havde planer om at sende en bombe, sagde hun.

/ritzau/