Anklager: Den 26-årige begik drabene

Medtiltalt for dobbeltdrabet i Møgeltønder belastes af sin kammerat, der har tilstået, siger anklageren.

Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dna-spor og den medtiltaltes forklaring beviser, at den 26-årig mand er skyldig i drabene på en mor og søn i Møgeltønder.

Det siger anklageren, statsadvokat Jan Reckendorff, i sin procedure i sagen i nævningesagen i Sønderborg tirsdag.

Retten skal afgøre, om den 26-årige begik drabene på Elke Ibsen Mamsen og Hans Nielsen Mamsen i Møgeltønder 18. september 2010 sammen med den 33-årige, der har tilstået.

- Den tiltaltes (den 33-årige, red.) forklaring er i de store træk sammenhængende og konsistent, og den understøttes af dna-fundene, som peger på, at det var den 26-årige, som begik drabene, siger Jan Reckendorff.

Forsvareren har under afhøringerne forsøgt at så tvivl om den 33-åriges forklaring. Men anklageren har en række argumenter for, at den er troværdig.

- Det er ingen fordel for den tiltalte at lyve. Det, at han forklarer, at han medbragte en riffel, og at de begik drabene i forening, er jo en skærpende omstændighed, så det øger troværdigheden, siger Jan Reckendorff.

I de tekniske undersøgelser og obduktioner efter drabene fandt man dna-spor fra den 26-årige under neglene på Elke Ibsen Mamsen, mens man ikke fandt spor af den 33-årige.

Og den undersøgelse hæfter anklageren, der vil have dem begge dømt for manddrab, sig også ved i sin procedure.

- Det er da påfaldende, at den 33-åriges dna ikke er under neglene på den dræbte, mens der ikke kan være tvivl om, at sporene stammer fra den 26-årige. Derfor mener jeg, vi er på sikker grund, siger Jan Reckendorff.

Senere tirsdag er det forsvareren for den 26-årige, der skal procedere.

Der ventes dom i sagen fredag den 26. august.

/ritzau/