Anklager: Datteren dræbte sin mor

Der mangler brikker i puslespillet, men ingen tvivl om, at 38-årig datter dræbte sin mor med knivstik, mener anklageren i den celebre drabssag fra Nordjylland.

Konstrueret og usand. Sådan betegner anklageren den forklaring, som den 38-årige tiltalte kvinde er kommet med om drabet på hendes 60-årige mor. Hun blev dræbt af knivstik i sit hjem i Suldrup ved Aalborg for et år siden.

Under proceduren tirsdag i Vestre Landsret holdt anklageren de svage punkter i den tiltaltes forklaring op over for de få indicier, som drabssagen mest bygger på. Kvinden beskylder sin far, der er læge ligesom mordofferet, for at stå bag drabet.

- Der er en lang, lang række punkter, hvor kvindens forklaring strider mod de objektive beviser. Hendes opførsel viser også, at hun taler usandt, sagde anklageren, statsadvokat Elsemette Cassøe i proceduren.

Hun bemærkede, at faderens udsagn til gengæld stemmer overens med de tekniske beviser. Anklageren konkluderede, at puslespillet trods manglende brikker viser, at det uden for enhver tvivl var tiltalte, der dræbte sin mor.

Det er kun far og datter, der med sikkerhed ved, hvem der dræbte moderen. Nævningene fælder deres dom på torsdag.