Anklagemyndigheden rejser tiltale: Forvaltningschef anklaget for at have modtaget bestikkelse

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at der er blevet rejst tiltale i en bestikkelsessag fra Aarhus.

Fire personer og to firmaer er blevet tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i en sag, der udspringer fra Aarhus Kommune.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

»Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver,« forklarer specialanklager i Østjyllands Politi Jesper Rodkjær i pressemeddelelsen.

Ifølge DR Nyheder er en af de tiltalte forvaltningschef Claus Pedersen, som i 2017 blev politianmeldt af kommunen, da han angiveligt havde fået golfrejser og koncertbilletter af forskellige firmaer.

Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i anklageskriftet. Her fremgår det, at Claus Pedersen er anklaget for at have modtaget bestikkelse af firmaet S.D. Kjærsgaard A/S, der var storleverandør af traktorer og andre maskiner til kommunens entreprenørafdeling, Natur- og Vejservice.

Ifølge tiltalen er han anklaget for at have ladet firmaet betale et sponsorat på 217.000 kroner til en badmintonklub. Problemet er bare ifølge anklagemyndigheden, at han var bestyrelsesmedlem i klubben.

Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold.

I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse.

»Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale.«

»Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten,« siger anklageren i pressemeddelelsen.

Sagen er endnu ikke blevet berammet.

/ritzau/