Anklagemyndigheden er tilfreds med hash-fængslinger

Anklagemyndigheden udtrykker tilfredshed med resultatet af torsdagens grundlovsforhør i forbindelse med en storstilet hashaktion mod organiseret hashhandel i Pusherstreet.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intet mindre end 14 anklagere var i gang på samme tid, da mere end 80 personer torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Københavns Byret efter den storstilede politiaktion mod omfattende organiseret hashhandel i Pusherstreet. 80 personer blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet, og de er alle sigtet for overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelser.

Hos anklagemyndigheden udtrykker kommunikationschef Mikkel Thastum tilfredshed med de mange grundlovsforhør, mens han påpeger, at der stadig er meget arbejde, der skal gøres.

»Vi har brugt mange ekstrakræfter på at få planlagt og gennemført så stor en aktion sammen med politiet. Derfor er det da også glædeligt, at der med varetægtsfængslingerne nu er skabt ro til den videre efterforskning og strafferetlige vurdering. For vi har stadig et kæmpe arbejde foran os med så mange varetægtsarrestanter og formentlig en hel del straffesager om hashhandlen i de kommende måneder,« siger han.

Ifølge kommunikationschefen sluttede det sidste grundlovsforhør først klokken fire natten til fredag.

Foruden de 80 varetægtsfængslinger, løslod retten en enkelt, mens anklagemyndigheden selv løslod to. To blev varetægtsfængslet i absentia.

Politiet slog tidlig torsdag morgen til mod mere end 150 adresser på Christiania, Christianshavn, i det Storkøbenhavnske område og på Sydsjælland med henblik på at fælde flere af de rocker- og bandegrupperinger, der står bag hashhandlen i København. Aktionen var et led i en større koordineret indsats mod den åbenlyse hashhandel i hovedstaden, og politiet fandt under razziaen blandt andet 3,5 millioner kroner i kontanter, mere end 420 kilo hash, 3.000 joints og 3,5 kilo guldbarrer.

Og på et pressemøde efter torsdagens aktion bekendtgjorde politiet, at deres indsats mod hashhandlen ikke stopper nu. De har en plan om, at det skal være risikofyldt at være både køber, sælger og leverandør af hash, og derfor vil den store aktion blive fulgt op af både store og små aktioner i fremtiden.

Siden den koordinerede indsats mod åbenlys hashandel i København begyndte i 2012, var der før torsdagens razzia blevet beslaglagt mere end 1,5 tons hashprodukter, kontanter og andre aktiver til en værdi af mere end 90 millioner kroner, mens 60 personer var blevet varetægtsfængslet. Det tal er altså nu mere end fordoblet.