Anklagemyndighed anker terrordom

Rigsadvokaten har anket dommen fra den såkaldte Vollsmosesag til Højesteret og kræver strengere fængselsstraffe til de tre terrordømte.

Foto: Steffen Ortmann Fold sammen
Læs mere

To gange 11 års fængsel, fire års fængsel og en udvisning var ikke nok for anklagemyndigheden.

Rigsadvokaten har nu besluttet at anke dommen for de tre terrordømte i Vollsmosesagen til landets højeste retsinstans Højesteret.

Her vil anklageren kræve længere fængselsstraffe til de tre mænd. Desuden ønsker Rigadvokaten at få stadfæstet, at den 22-årige terrordømte Ahmed Khaldahi, som ikke er dansk statsborger, skal udvises af Danmark for bestandigt.

Rigsadvokat: Principiel sag
Efter dommen faldt i Østre Landsret i slutningen af november har to af de dømte selv anket til Højesteret med krav om mildere straffe. Det drejer sig om de to 'hovedmænd', der begge fik 11 års fængsel.

Men Rigsadvokaten mener altså, at Højesteret bør tage stilling til straffene for alle tre dømte.

- Jeg har besluttet at anke, fordi der er tale om en yderst alvorlig sag med principiel betydning. Højesteret bør derfor have mulighed for at vurdere straffene for alle tre dømte – og ikke kun for de to, der selv anker. Dermed kan straffene afstemmes i forhold til den enkeltes rolle i sagen, siger rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.