Anklage: 22 kvinder blev krænket med slik og kys i København

En 34-årig albansk mand er tiltalt for at krænke 22 kvinder i København og forsøge at voldtage tre af dem.

Blå Blink, politi, brand, redning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Københavns Byret har onsdag indledt retssagen mod en 34-årig albansk mand, som er tiltalt for at have krænket kvinders blufærdighed i alt 22 gange ved blandt andet at kysse og slikke dem i ansigtet.

Ifølge anklagen mod ham forsøgte han i tre af tilfældene at voldtage de tilfældige kvinder efter at have sneget sig med ind i opgangene til deres lejligheder. Enkelte gange slog han angiveligt kvinderne i ansigtet.

Krænkelserne fandt ifølge anklagen sted sent om aftenen eller om natten på Nørrebro og Østerbro i København fra maj til slutningen af november 2015.

Den 34-årige mand, som blev anholdt i december sidste år, nægter sig skyldig i anklagerne mod ham og kræver frifindelse.

Efter at have læst hele anklagen mod ham op i retten fortæller anklager Sidsel Klixbül, hvordan politiet fandt frem til den 34-årige albaner, som blev efterlyst offentligt i november sidste år efter syv anmeldelser om krænkelser på få dage.

Ud fra videoovervågning fra Nørrebro faldt mistanken på albaneren, og ved hjælp af aflytning af hans telefon sporede politiet sig ind på, hvor han befandt sig.

Ifølge Sidsel Klixbüll vil anklagemyndighedens beviser bestå i dna-spor fra de steder, hvor krænkelserne fandt sted, samt videomateriale og vidneforklaringer fra de krænkede kvinder.

Onsdag bliver den tiltalte mand afhørt i Københavns Byret, hvor der ud over en dommer og to domsmænd er otte nævninge.

Den 34-årige albaner har sort skæg og hår, som er tyndt på toppen af hovedet. Han er iført klipklappere, hvid bluse og grå, halvlange bukser.

Anklageren spørger ind til hans hverdag og tid i Danmark. Han forklarer igennem en tolk, at han kun kan enkelte danske ord, og at han søgte asyl i Danmark i 2009.

Dommen ventes at falde i begyndelsen af det nye år. Anklagemyndigheden kræver, at manden idømmes fængsel i mindst fire år.

/ritzau/