Anja Philip skal være forbrugernes stemme

46-årige Anja Philip er indstillet som kandidat til formandsposten i Forbrugerrådet.

Anja Philip. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbrugerrådet vil have Anja Philip som talskvinde. Derfor er hun blevet indstillet som bestyrelsens kandidat til formandposten, der er blevet ledig, efter Camilla Hersom blev valgt ind i Folketinget for De Radikale i efteråret.

Anja Philip er ydmyg over for indstillingen, og hun vil kæmpe for, at Forbrugerrådet bliver mere synlig i offentligheden.

- Jeg tror, at mange ikke er klar over, hvilken sag Forbrugerrådet kæmper. Det handler om vores alle sammens sikkerhed og tryghed i hverdagen, og det er en vigtig sag at kæmpe for. Derfor håber jeg, at jeg kan give sagen et ansigt og en stemme, siger Anja Philip.

46-årige Anja Philip er et tidligere kendt ansigt fra tv-skærmen, hvor hun som vært stod bag populære programmer som »Viden Om« og »Danske Vidundere«. De senete seks år har hun fungeret som projektchef for Kræftens Bekæmpelse og står blandt andet bag kampagnen »Skru ned for solen mellem 12 & 15«, der er et samarbejde med TrygFonden.

Anja Philip mener, at Forbrugerådet fremover skal have en stærkere stemme i demokratiet, hvis forbrugernes sundhed og sikkerhed skal sikres.

- Det er vigtigt, at vi har et bæredygtigt marked, der kan føres videre til de næste generationer. At det er muligt for forbrugerne at træffe gode valg, både for dem selv personligt, men også som ikke skader vores miljø og sundhed. Det er stærke værdier, vi skal ud og gøre opmærksom på. Står vi sammen, har vi også en stærkere stemme i demokratiet, siger Anja Philip.

Anja Philip er den kandidat, som kandidatudvalget i Forbrugerrådets bestyrelse har indstillet til valg. Formelt skal hun dog vælges på rådsmødet den 17. april.

Bliver hun valgt, vil hun færdiggøre sine arbejdsopgaver i Kræftens Bekæmpelse i løbet af maj måned.