Anholdt imam i trusselssag er kendt af PET

En selvlært imam var blandt de anholdte for trusler mod DF-formand Pia Kjærsgaard.

- Den her mordtrussel har været meget detaljeret, og det har gjort det ekstra ubehageligt, sagde Pia Kjærsgaard, da hun holdt pressemøde i Københavns Lufthavne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst en af de fem somaliske personer, som i går blev anholdt for at stå bag trusler mod Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, er kendt af Politiets Efterretningstjeneste (PET), erfarer Politiken.

Mens politiet i går løslod fire af de fem personer efter nogle timers tilbageholdelse, blev den femte mand, en 37-årig somalier, i aftes varetægtsfængslet til 3. marts, sigtet for pengeforfalskning.

Ved en ransagning tidligt torsdag morgen fandt politiet i hans lejlighed på Østerbro i København 50 falske 500-kronesedler. Et stort hul i hoveddøren vidnede i går om ransagningen.

Læs også:
»Det er en del af min hverdag«

Hvad nu hvis det er alvor

Manden er selvlært imam, underviser i den somaliske moske i Københavns Nordvestkvarter og beskyldes af moderate somaliere for at radikalisere børn og unge, skriver Politiken.

Kontakt til terrororganisation

Kilder i Østafrika har tidligere forklaret til Politiken, at han er kendt som en 'reaktionær skriftklog' med tæt kontakt til den somaliske terrororganisation Hisbul Islam, der kæmper side om side med en anden somalisk terrororganisation, al-Shabaab, mod regeringen i Somalia.

Læs også: Jeg har aldrig hørt dem råbe

Det var netop al-Shabaab, som ifølge det kenyanske antiterrorpoliti havde rekrutteret den dansk-somaliske mand, som for nylig overfaldt bladtegneren Kurt Westergaard i hans hjem i Århus.