Anholdelse på Christiania: Politiet har aldrig haft en lignende sag

En mindreårig blev onsdag anholdt på Christiania. Sagen vidner om et markant hårdere Christiania med flere mindreårige på arbejde.

En opsigtsvækkende sag på Christiania tegner et billede af en endnu hårdere fristad, hvor flere mindreårige tager del i arbejdet med hashhandlen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 17-årig dreng blev onsdag aften anholdt og sigtet på Christiania i forbindelse med politiets indsats mod den organiserede hashhandel. Det skriver KøbenhavnLIV.

Men denne sag er noget opsigtsvækkende.

Det er ikke nyt, at politiet en gang imellem anholder mindreårige. Men den 17-årige var ikke blot i besiddelse af hash. Der var også tale om hård narkotika i form af heroin, ketamin og amfetamin pakket og klar til at sælge videre, siger politikommissær Morten Bentzen til KøbenhavnLIV.

»Vi har aldrig haft en sag, hvor en ung under 18 år var i besiddelse af så hård narkotika beregnet til videresalg,« lyder det.

Han fortæller, at der samlet blev beslaglagt 27 gram ketamin, heroin og amfetamin pakket i små poser.

Drengen er blevet sigtet for salg af stoffer og overdraget til sine forældre. De sociale myndigheder er blevet underrettet, skriver KøbenhavnLIV.

En ny tendens breder sig på Christiania

Den seneste anholdelse vidner om et Christiania, der er blevet markant hårdere.

Som vi beskrev i Berlingske i november, er alle de største kriminelle grupperinger i København repræsenteret i Pusher Street, hvor de har delt Danmarks største hashmarked mellem sig. Men det er ikke hver dag, det emmer af fred i den såkaldte fristad. På Christiania er tommelfingerreglen, at et menneske bliver dræbt en gang om året.

En opgørelse fra Københavns Politi, som Berlingske har fået aktindsigt i, viser, at mindreårige i stigende grad er begyndt at arbejde med salget af hash.

Københavns Politi har i perioden fra 1. september til 21. november sigtet 17 mindreårige for salg af euforiserende stoffer på Christiania.

Og det er en ny tendens, at teenagere indtager arbejdet i hashboderne, mener Københavns Politi.

»Det tegner et billede af, at nogen har sluppet håndbremsen. Tidligere ville christianitter have grebet ind og råbt ad dem, men nu kan vi konstatere, at 15-16-årige står bag boderne, uden at der sker noget,« har vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi tidligere sagt til Berlingske.