Angst sender flere på sygehuset

På to år er antallet af danskere, der søger hospitalshjælp på grund af angst, steget med 15 procent. Overlæge mener, at stress er en del af forklaringen på, at over 135.000 danskere lider af sygdommen

Flere søger hjælp på hospitalet med angstproblemer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann olesen

Antallet af danskere, der får så ondt i psyken, at de søger hjælp på hospitalet, stiger. Fra 2012 til 2014 er der sket en stigning på 15 procent i antallet af patienter, der har kontakt med sygehuset på grund af angst.

Det viser tal fra Landspatientregisteret, som Radio24syv har gennemgået.

Stigningen er størst i gruppen ‘reaktioner på svær belastning og tilpasningsreaktioner’. Det er angsttilstande, der opstår efter livsændringer eller belastende begivenheder, som fyring, dødsfald eller stress. Indenfor den gruppe er antallet af hospitalsbesøg vokset med 25 procent fra 2012 til 2014.

Overlæge og professor i psykiatri, Poul Videbech, mener, der kan være flere årsager til stigningen.

»Dels er der formentlig en reel stigning af angstproblematikker i befolkningen - det ved vi ikke så meget om. Den anden ting er, at man inden for psykiatrien er begyndt at tage angst mere alvorligt, indenfor de senere år«, udtaler Poul Videbech til Radio24syv.

Ifølge en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen lider mere end 135.000 danskere af angst, og angst er dermed den sygdom, der holder flest danskere væk fra arbejdsmarkedet.

Overlæge og professor i psykiatri, Poul Videbech, mener, at stress er en del af forklaringen på, at så mange danskere oplever at blive ramt af angst.

»Der er ikke nogen tvivl om, at en stor del af det skyldes stress på arbejdspladsen«, siger han til Radio24syv.