Andengenerations DF'er løfter tung arv

Hun forlod lærerjobbet for at følge i sin fars fodspor. Nu kan folketingsmedlem Karin Nødgaard fejre 50-års fødselsdag.

Læs mere
Fold sammen

Som datter af en af Dansk Folkepartis mest betydningsfulde politikere gennem tiderne har Karin Nødgaard skullet løfte en tung arv.

Men siden 2005 har hun gjort sin far kunsten efter i Folketinget, hvor hun blandt andet har gjort sig bemærket som bannerfører for dansk kultur. Søndag den 10. januar fylder Karin Nødgaard 50 år.

6. oktober 1995 blev Dansk Folkeparti stiftet på Christiansborg af blandt andre Poul Nødgaard. Og kærligheden til det nystiftede parti blev også delt af datteren Karin. Siden 1990 havde hun arbejdet som folkeskolelærer i Ringsted Kommune, men ved folketingsvalget 2001 skulle en ny karriere søsættes.

Det blev dog ikke som Karin Nødgaard havde håbet. På trods af et fint personligt valg var det ikke nok til at komme ind i Folketinget. Året efter blev hun dog valgt som formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling i Ringsted.

Ved folketingsvalget i 2005 kunne Karin Nødgaard så endelig vinke farvel til lærerjobbet og sige goddag til et liv som folketingsmedlem.

Dermed er det blevet til mere end ti år på Christiansborg med forskellige ordførerposter til følge. Fra 2007 til 2011 var Nødgaard kulturordfører og formand for Kulturudvalget. Her blev hun beskyldt for at nationalisere på kulturområdet.

I en artikel i Information fra 2008 afviste hun beskyldningerne, og på spørgsmålet om hvorfor man ifølge Dansk Folkeparti ikke kan ligestille dansk kultur med andre kulturer, svarede hun:

- Jamen, vi er en lille nation, og vi skal have lov til at være stolte af vores baggrund. Det skal ikke være noget, vi skal sidde og forsvare. Vi er stolte af at være danskere, og vi er stolte af de ting og de værdier, der ligger i det, og de ting vi har fået bragt videre til vores efterkommere, sagde hun til avisen.

Siden 2012 har Karin Nødgaard siddet i partiets gruppe- og hovedbestyrelse og varetager i dag ordførerskaberne på social-, familie-, ældre- og idrætsområdet.

/ritzau/