Anden gang er lykkens gang

Prins Joachim græd, da han fik sin Marie og hele Danmark en ny prinsesse i Møgeltønder Kirke. Imens tog prins Felix sig en lille lur.

Ja! Hverken prins Joachim eller Marie Cavallier tøvede det mindste, da de i eftermiddag sagde ja til hinanden i kirken i Møgeltønder. For især prins Joachim var det tydeligvis en følelsesladet og bevægende dag, og prinsen måtte da også ty til lommetørklædet, da dørene til kirken kl. 17.02 gik op, og hans kommende kone trådte ind og gik mod alteret, hvor han ventede hånd i hånd med sine to sønner, prins Nikolai og prins Felix.

Biskop Erik Norman Svendsen var meget direkte i sin tale til parret og talte både om grå dage, det hårde liv som kongelig og prins Joachims tidligere ægteskab og skilsmisse. Han formanede også parret og understregede, at ægteskabet og kærligheden skal plejes i det daglige.

- Hver eneste dag skal man vise, at man vil hinanden både på små og store måder. Kun fantasien sætter grænser. Det behøver slet ikke altid blive formet i ord, men kan udtrykkes i øjnenes glans, i et smil, et kys eller kærtegn, sagde biskoppen og betegnede Nikolai og Felix som "flottere forlovere findes ikke".

Den ene af forloverne - lille prins Felix - var dog blevet noget træt af at vente og lytte i den varme kirke, så han måtte lige tage en lille lur. Marie Cavallier bar en haute couture-kreation fra modehuset Arasa Morelli med kniplinger og et imponerende tre meter langt slæb.

Bryllupsfesten om aftenen på slottet var en privat begivenhed på Schackenborg. På gæstelisten var parrets familie og store vennekreds, blandt andre Sveriges kronprinsesse Victoria, Norges kronprinspar Haakon og Mette-Marit og naturligvis hele den danske kongefamilie. Her afspejlede menuen også tilknytningen til området og gæsterne kunne blandt andet nyde Vadehavsøsters og oksemørbrad fra Schackenborg.

/ritzau/