Anbragte børn har det godt

En undersøgelse viser, at de fleste børn, som er anbragt i en plejefamilie eller bor på døgninstitution, trives. Det er glædeligt, siger eksperter, selvom der fortsat er behov for forbedringer på området.

Børn, der ikke bor hos deres biologiske forældre, men er anbragt i en plejefamilie eller bor på en døgninstitution, har det godt. Det er konklusionen af en undersøgelse, hvor SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, for første gang har kortlagt børnenes trivsel, skriver Jyllands-Posten.

1.400 anbragte børn har været en del af kortlægningen, og 80 procent af børnene svarer, at de har det godt eller ligefrem meget godt med at være anbragt i en plejefamilie. Børn i familiepleje ligger højere end gennemsnittet i tilfredshed, mens en anbringelse på døgninstitution får en lavere karakter, hvor 6 ud af 10 børn er tilfredse.

Projektleder i SFI Mai Heide Ottosen fortæller, at det har overrasket positiv, at så mange børn trives godt i en anbringelse.

»I betragtning af at disse børn ofte har en tung bagage og er dårligt stillet i udgangspunktet, har det overrasket os positivt, at et stort flertal faktisk føler sig godt tilpas. De fleste får den støtte, de har brug for, de føler sig trygge og holdt af,« siger hun til Jyllands-Posten.

Både eksperter og professionelle inden for anbringelse kalder undersøgelsens resultat for et glædeligt budskab, selvom der fortsat er brug for forbedringer på området.

Den samme melding kommer fra socialminister Manu Sareen (R). Selvom resultatet ifølge ministeren er »fint og flot« er der fortsat et ønske om forbedringer på området. Blandt andet skal der mere fokus på anbragte børns skolegang, siger han til avisen.