Amerikanere og kinesere valfarter til Danmark

Turismen blomstrer i Danmark, og det er blandt andre de amerikanske og kinesiske turister, der er med til at holde den danske fane højt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2015 fortsætter vejen mod at blive endnu et rekordår for dansk turisme, og de amerikanske turister er godt med til at trække tallene i den rigtige retning.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af amerikanske overnatninger i september tegner sig for en stigning på hele 24 procent.

I år 2015 er de amerikanske overnatninger steget til cirka 500.000, hvilket er 21 procent højere i forhold til samme tidspunkt i 2014, som ellers også var et særdeles godt år for dansk turisme.

»Først og fremmest har året budt på flere nye flyruter og større kapacitet på de eksisterende, og så er den amerikanske dollarkurs favorabel lige nu. Derudover er der generelt stor amerikansk interesse for alt skandinavisk for tiden - både design, mad, arkitektur og så videre,« siger Bruno Bedholm, der er VisitDenmarks markedschef i USA.

Det er ikke kun amerikanerne, der har fået øjnene op for ferie i Danmark. Også de kinesiske turister booker i stigende grad overnatninger. Således er antallet af kinesiske overnatninger i år steget til 170.000, hvilket svarer til en stigning på hele 25 procent i forhold til samme periode i 2014.

»Det kinesiske rejsemarked vokser kraftigt disse år, og blandt andet via VisitDenmarks markedskontor i Kina har vi igennem flere år bearbejdet de kinesiske turoperatører for at sikre, at Danmark inkluderes på rejser til Nordeuropa. Strategien er at få kineserne til at blive længere i Danmark,« siger VisitDenmarks Kina-ansvarlige, Flemming Bruhn.

Antallet af samlede udenlandske overnatninger i 2015 kommer ifølge VisitDenmarks prognoser op på over 24 millioner, hvilket ikke er set bedre siden 1999.