Ambulanceselskab skal betale 30 millioner tilbage

Det pressede ambulanceselskab Bios dobbeltfakturerede Region Syddanmark og skal nu betale penge tilbage.

Bios - 20160707224421244_org.j
Ambulanceselskabet Bios har sidste år fået en månedsbetaling for meget fra Region Syddanmark. Ifølge regionen er Bios på et krisemøde torsdag gået med til at betale pengene tilbage. Men der går nok lidt tid. Scanpix/Claus Fisker
Læs mere
Fold sammen

Vejle. Ambulanceoperatøren Bios skal betale 30 millioner kroner tilbage til Region Syddanmark.

Det står klart, efter virksomheden fik udbetalt en måneds forudbetaling for meget.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Regionen siger, at fejltagelsen er et udtryk for forskellige tolkninger af kontrakten mellem Bios og Region Syddanmark og en fejl i regionens håndtering af regningerne.

Fejlen betød, at Bios fik en udbetaling for meget i forbindelse med årsskiftet, da Region Syddanmark pludselig modtog - og betalte - to fakturaer for november måned.

Bios mente, at selskabet var berettiget til en ekstra måneds betaling, mens Region Syddanmark krævede pengene tilbage. Derfor mødtes parterne torsdag til et krisemøde.

Efter mødet er Bios nu ifølge regionen indstillet på at betale pengene tilbage.

Rikke Vestergaard, der er koncerndirektør i Region Syddanmark, vil nu sætte gang i en grundig undersøgelse af forløbet.

- Det er simpelthen ikke godt nok, at der er sket sådan en fejl, og at den ikke er blevet opdaget før nu, siger hun i pressemeddelelsen.

- Vi vil nu gennemgå hele forløbet og sikre os, at det ikke kan ske igen. Bios' sjusk med fakturaerne er ingen undskyldning for, at vi ikke fanger den slags tidligere i forløbet.

Bios-direktør Morten Hansen har forklaret TV2 Fyn, at den ekstraordinære forudbetaling fandt sted i december og skyldtes, at regionen holdt juleferie og først åbnede igen den 6. januar 2016.

Regionen korrigerede imidlertid ikke efterfølgende for det ekstra beløb på 30 millioner kroner.

Over for Politiken oplyser Region Syddanmark, at Bios på grund af en presset økonomi har bedt om tid til at vurdere, hvor meget man kan betale tilbage nu og her.

Forretningsudvalget i regionen vil i næste måned tage stilling til det forslag om tilbagebetaling, som Bios kommer med.

/ritzau/