Ambassade advarer amerikanere mod Aarhus-demo

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske ambassade advarer amerikanske borgere i Danmark mod de to demonstrationer, der er planlagt til at finde sted i Aarhus lørdag. Det skriver DR Østjylland.

Amerikanerne skal ifølge ambassaden udvise stor forsigtighed og nøje overveje deres behov for at bevæge sig ind i de områder, hvor demonstrationerne foregår. De skal desuden holde øje med udviklingen gennem de lokale medier, hedder det ifølge DR Østjylland.

Ambassaden er især opmærksom på, at en af de deltagende grupper i den højreradikale demonstration er English Defense League. De er kendt for at være voldelige og for sammenstød med politiet i forbindelse med demonstrationer.

Chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi er dog ikke enig i advarslen fra ambassaden:

- Det er meget ærgerligt og skudt helt over målet, siger han til DR Østjylland.

Østjyllands Politi er alligevel klar med et stort beredskab, hvis demonstrationerne skulle give problemer. Chefpolitiinspektøren mener dog, at udmeldingen fra ambassaden giver sagen et andet og forkert fokus, der kan få uheldige konsekvenser.

- De får det til at lyde som terror - næsten. Det kan være med til at optrappe situationen mellem parterne, og det er meget uheldigt, siger han til DR Østjylland.

BNB