»Amalie træffer sine egne beslutninger«

Amalie Szigethys mor tænder hver aften for TV3 for at sin datter på »Paradise Hotel«. De to har talt om, at det kan få negative konsekvenser for den 18-årige pige at deltage i programmet.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var med blandede følelser, at Charlotte Lytton Kejser modtog meddelelsen om, at hendes 18-årige datter ville afbryde sin uddannelse som butiksassistent for at rejse til Mexico og deltage i TV3s realityprogram »Paradise Hotel«.

For det første havde mor og datter aldrig været adskilt i længere tid ad gangen. For det andet kæmpede Charlotte Lytton Kejser med sine egne fordomme om programmet. Og endelig var hun bange for, at det kan få konsekvenser senere i datterens liv, at op mod en kvart million unge danskere følger hendes færden på hotellet. Men til sidst gav hun datteren sin velsignelse til at rejse.

»Vi har snakket om mange forskellige ting som, hvad laver en 18-årig egentlig? Skal hun gå i skole? Vi var hele vejen rundt, men hun stod fast på, at det var det, hun ville. Hun er enig i, at der kan komme nogle negative konsekvenser. Det er jo ikke sikkert, at en børnehaveleder synes, at en Paradise-babe skal passe andre folks børn. Men vi kan ikke vide det,« siger Charlotte Lytton Kejser.

Tror ikke det skader

18-årige Amalie Szigethy er ikke helt så bekymret selv. Hun er ikke bange for, at andre vil se ned på hende, fordi hun har deltaget i programmet. Og uddannelsen skal hun også nok få styr på igen, når bølgerne har lagt sig oven på »Paradise Hotel«.

»Jeg tror ikke, programmet på nogen måde bliver en stopklods for mig. Selvfølgelig har jeg fået nogle negative kommentarer, men der er også mange, der gerne vil være venner med mig på Facebook, og som synes, at jeg er en sød person,« fortæller hun.

Siden sjette sæson af »Paradise Hotel« blev skudt i gang mandag kl. 22, har medierne flokkedes om Amalie Szigethy. Hun skal både forholde sig til sproglige kiks på skærmen, sit sexliv og om hun ikke er for naiv til at deltage. Hun er blevet mere moden i takt med programmet, ser hendes mor tegn på.

»Da hun kom hjem, fortalte hun, at det var det hårdeste, hun nogensinde havde oplevet. Hun fortalte også, at det var hendes livs bedste oplevelse. Jeg synes, hun har fået hår på brystet af at være af sted,« siger Charlotte Lytton Kejser.

Sex for rullende kameraer

Et ophold på »Paradise Hotel »betyder, at kameraer følger deltagerne, mens de sæber sig ind i badet, skyller drinks ned og lægger makeup foran spejlet. Men kameraerne er også på arbejde, når deltagernes følelserne udvikler sig til både skænderier og til kærtegn. Amalie Szigethy svor, inden hun tog af sted, at hun aldrig ville dyrke sex på hotellet. I dag ved hun, at den indstilling ændres for »man udvikler jo følelser for hinanden«.

Amalies mor må til gengæld se ned i sin avis, når TVet viser billeder af hendes datter i seng med mandlige deltagere. Men hun husker på, at datteren jo er 18 år, og at hun også har et sexliv hjemme i Danmark.

Amalie Szigethy drømmer om en karriere som sanger, skuespiller eller TV-vært. Hun vil gerne være kendt, fortæller hun helt åbent.

Om det er den rette måde at blive kendt på, må Amalie Szigethy selv finde ud af, mener hendes mor: Nogle forældre vil sige, at deres børn for alt i verden ikke skal deltage i »Paradise Hotel«. Jeg har valgt en anden model. Jeg har valgt at coache hende, så hun selv træffer beslutningerne og selv mærker konsekvenserne. Uanset om det går godt eller skidt, kan hun takke sig selv for det. Det er den måde, jeg opdrager mine børn på.«