Amagermanden sigtet for bevisfusk

Marcel Hansen er blevet sigtet for forsøg på at svindle med beviser og planlægge overfald på ny kvinde.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag blev Marcel Lychau Hansen, 46, kendt skyldig i to drab og syv sexoverfald begået de seneste 23 år.

Her til aften tager sagen så en spektakulær drejning.

Mens sagen er blevet behandlet i Københavns Byret, har Københavns Politi sigtet ham for nye forhold.

Marcel Lychau Hansen er i al diskretion af hensyn til retshandlingen blevet sigtet for forsøg på at svindle med beviser og planlægge et overfald på en tilfældig kvinde i København.

Marcel Hansen ville, ifølge sigtelsen, smugle en portion sæd ud af fængslet. En medgerningsmand skulle herefter overfalde en kvinde og plante Marcel Hansens sæd og dermed DNA-profil på hende.

I sidste uge forklarede Marcel Hansen i retten, at han var uskyldig, og at en anden person måtte gå rundt i Danmark med samme DNA-profil som ham. Han sagde i den forbindelse, at han var sikker på, at den rigtige gerningsmand ville begå en ny forbrydelse snart. Såfremt han selv sad i fængsel på det tidspunkt, ville hans uskyldighed være bevist, lød Marcel Hansens ræsonnement.

Opsnappet brevveksling

Politiet er ifølge TV-Avisen kommet på sporet af forsøget med bevisfusk via en opsnappet brevveksling mellem Marcel Hansen og en medgerningsmand. Politiet ville helst holde kortene tæt inde til kroppen indtil videre, men Jens Møller, leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi siger i en pressemeddelelse:

- Jeg kan bekræfte, at vi de seneste dage har foretaget en yderligere efterforskning i sagen. Marcel Hansen samt en anden person er sigtet for nye forhold, som er begået efter anholdelsen. Det drejer sig om, at Marcel Hansen er sigtet for at smugle biologisk materiale ud af fængslet og har søgt at få en anden person til at begå en forbrydelse og derefter plante den sigtedes DNA på gerningsstedet eller personen.

Ifølge Ekstra Bladet er det en af Marcel Lychau Hansens voksne sønner, der skulle medvirke til bevissvindlen og det eventuelle nye overfald.

Amagermanden – Marcel Lychau Hansen – får sin straf udmålt på torsdag klokken 10.