Amagermanden er skyldig i »sædplan«

Amagermanden er Københavns byret fundet skyldig i at opfordre sin søn til at begå voldtægt.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var tale om voldtægtsforsøg, da Marcel Lychau Hansen - bedre kendt som Amagermanden - sendte DNA-holdigt materiale til sin søn og opfordrede ham til at overfalde en tilfældig kvinde.

Det har byretten i København fastslået mandag formiddag, og dermed har den i forvejen livstidsdømte morder og voldtægtsmand fået endnu en dom.

Marcel Lychau Hansen sendte i alt otte breve til sin søn med sæd, spyt og hår pakket ind i gummidutter. Han opfordrede sønnen til at overfalde en person og plante materialet på vedkommende, så politiet ville finde hans DNA, mens han selv sad bag tremmer.

»Du skal ikke slå nogen ihjel for mig højst slå en eller anden ned og plante DNA«, skrev Amagermanden blandt andet til sin søn.

Brevene blev opdaget, da sønnens kæreste gik til politiet og fortalte om korrespondancen. Oprindeligt blev sønnen også sigtet, men politiet opgav efterfølgende at tiltalte ham i retten.

Præcis som i drabs- og voldtægtssagerne har Marcel Lychau Hansen nægtet sig skyldig, men han indrømmer dog, at DNA-materialet tilhører ham. Han har bedt sig om betænkningstid med hensyn til at anke den seneste dom.

Sagen får ikke betydning for længden af hans fængselsdom, da han i forvejen er idømt lovens strengeste straf. Anklageren har således ikke krævet en tillægsstraf for voldtægtsforsøget.