Amagermand skyldig i drab og voldtægter

46-årige Marcel Lychau Hansen kendt skyldig i to drab og syv sexoverfald. Han frifindes for voldtægt i 2007. Anklageren vil have ham fængslet på livstid.

Amagermanden er kendt skyldig i to drab og seks voldtægter. Han frifindes for en voldtægt i Vangede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 46-årige familiefar og fodboldtræner, Marcel Lychau Hansen, er netop kendt skyldig i to drab og syv alvorlige sexoverfald begået over en periode på 23 år. Han er tillige kendt skyldig i forsøg på brandstiftelse og flere tilfælde af røveri. Derimod frifindes han for en voldtægt i 2007 i Vangede.

Da Marcel Lychau Hansen modtog dommen sad han med ansigtet begravet i den ene hånd og lyttede i tavshed. Han virkede slået ud, men forholdt sig roligt. Det samme gjorde hans familie, der var stærkt repræsenteret i retten.

Voldtaget og kvalt i Fasanskoven

Ifølge kendelsen begik Marcel Lychau Hansen sit første mord som ganske ung. I 1987 blev den velhavende enkefrue Edith Andrup myrdet i en lejlighed i Valby. MLH havde kort forinden arbejdet for hende som flyttemand.

Siden begik Marcel Lychau Hansen ifølge retten det seksuelt motiverede mord i 1990 på skolelærerinden Lene Buchardt Rasmussen. Hun blev forsøgt voldtaget og derefter kvalt i Fasanskoven på Kalvebod Fælled.

INFOSHOP: Her er hele historien om "Amagermanden"

Tiltalte er også kendt skyldig i det grove sexoverfald på fire unge piger i en villa på Ingolfs Alle i 1995. Alle fire piger fik valget mellem voldtægt og oralsex – selv de to piger i villaen, som var blot 14 år på det tidspunkt.

Marcel Lychau Hansen blev også kendt skyldig i voldtægter foretaget i 2010 og i 2005, begge på Amager.

Derimod blev han frikendt for voldtægt på en 47-årig kvinde i 2007 i Vangede. Formentlig fordi bevisbyrden ikke var stærk nok.

Strafudmåling torsdag

Dommeren gennemgik kendelsens præmisser for en helt fyldt retssal, hvor der var gjort plads til ekstra mange tilhørere. Ofrene fra Ingolfs Alle, 1995, var til stede i retten. De stod med hinanden om skuldrene, da kendelsen blev afsagt. Den ene, som dengang var 14 år, er i dag højgravid.

Anklager i sagen Anne Birgitte Stürup er godt tilfreds med udfaldet i byretten.

- Jeg er utrolig lettet over kendelsen. Jeg mener han er farlig og at vi nu har fået slået fast hvor stærkt et dna-bevis er, siger hun til Berlingske.

Lige nu er forsvarer og anklagere i gang med at procedere for straf. Anklagemyndigheden kræver Marcel Lychau Hansen idømt fængsel på livstid.