Amager-skole lukker ned efter risiko for sammenstyrt

Lergravsparkens Skole på Amager er lukket ned, da en renovering har gjort skolen så følsom over for vindstød, at den risikerer at styrte sammen. 400 elever bliver flyttet andre steder hen.

Foto: Tommy Kofoed
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I omegnen af 400 skoleelever fra Amager skal de næste fire måneder gå i skole andre steder, efter Lergravsparkens Skole er blevet lukket ned.

I forbindelse med arbejdet med at rejse en tilbygning har myndighederne opdaget, at skolen er så ustabil, at den risikerer at brase sammen, hvis det blæser mere end 12 sekundmeter, skriver TV2 Lorry.

»Af sikkerhedsmæssige årsager har vi valgt at rømme bygningen totalt, for vi vil jo nødig have, at vores børn kommer til skade,« siger skoleleder Torben Vorstrup til TV2 Lorry.

Ustabiliteten er opstået efter, at skolen fra 2009 til 2011 gennemgik en større renovering, hvor der blev lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge, skriver TV2 Lorry.

I forbindelse med den nye renovering har myndighederne undersøgt bygningens struktur, og kort før jul overbragte man så skoleledelsen de dårlige nyheder.

Rasmus Lassen, som er konstitueret byggechef i Byggeri København, siger til TV2 Lorry, at man nu vil sætte turbo på renoveringsarbejdet og sætte ekstra betonvægge ind. Han gør det samtidig klart, at der kan komme et efterspil med de entreprenører, der var ansvarlige for renoveringen tilbage i 2009.

»Nu løser vi først problemet, så må vi bagefter se, hvem der har ansvaret,« siger Rasmus Lassen til TV2 Lorry.

Det ventes, at det vil tage fire måneder at gøre skolen sikker igen.