Alternativet når i mål med indsamling: Snart vil du kunne se denne kampagne på byens busser

Snart vil man komme til at kunne se busreklamer fra Alternativet, der er stærkt imod projektet Lynetteholmen. Partiet er nemlig nået i mål med en indsamling til den kritiske oplysningskampagne.

Busser som denne vil inden længe blive udsmykket med en stærkt kritisk kampagne mod Lynetteholmen, efter Alternativet er nået i mål med en indsamling til projektet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alternativet er indædte modstandere af den kommende ø, Lynetteholmen, i København, som partiet har kaldt »Danmarkshistoriens største boomerprojekt«.

Ambitionerne med øen er, at den skal være med til at skabe job og boliger til i omegnen af 35.000 mennesker, men for Alternativet at se, skal den helt stoppes.

Derfor har partiet gennem en periode indsamlet penge til en oplysningskampagne under navnet »Stop Lynetteholmen«, der skal gøre københavnerne opmærksomme på det utal af slagsider, som partiet ser ved projektet.

Og nu står det klart, at kampagnen bliver en realitet.

Målet for Alternativets indsamling var at rejse 55.000 kroner til en oplysningskampagne, der kommer til at pryde busser rundt om i byen i tre uger for at »råbe politikere og borgere op«, og det mål har Alternativet nu nået.

Kim Hjerrild er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus for Alternativet og er partiets finansordfører og ansvarlig for kampagnen. 18. marts havde Alternativet langt igen med dengang blot 7.800 kroner indsamlet.

I den forbindelse sagde Kim Hjerrild til Berlingske, at hensigten med kampagnen skulle være at gøre opmærksom på ting, som den almindelige københavner bør interessere sig for.

Reklamerne kommer ifølge konceptet til at se således ud:

Her ses et bud på, hvordan reklamerne skal komme til at tage sig ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Booomerang / Alternativet.

Koncept af buskampagne fra Alternativet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Booomerang / Alternativet.

Alternativet stiller sig stærkt kritisk over for projektet Lynetteholmens pris, størrelse og konsekvenser for miljøet. Til Berlingske i slutningen af marts sagde Kim Hjerrild:

»Det består af en masse dele, der tilsammen minimum kommer til at koste 72 milliarder kroner. Det er der ikke ret mange, der ved endnu,«

»Vi tager fat i, at der skal fyldes over 80 millioner ton jord i Øresund ud for Refshaleøen. Det fører til 720 daglige lastvognskørsler med diesellastbiler, som vi i princippet kunne undvære.«

Lynetteholm blev præsenteret i 2018 af daværende overborgmester Frank Jensen (S) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Sidenhen er der kommet flere oplysninger, revisioner og udvidelser af planen for den kunstige ø. I august 2019 blev øens placering flyttet 250 meter længere mod øst ud i Øresund af hensyn til den kunstige ø Trekroner og det omkringliggende havmiljø.