Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Er der kun mænd i paneldebatterne, så vil Alternativet fremover ikke deltage.
Årsagen? Der skal flere kvindestemmer i debatten, så den kan blive mere mangfoldig, som partiet med Uffe Elbæk i spidsen skriver i et Facebook-opslag, der er blevet kommenteret i stor stil.
René Gade var den første i partiet, der »aflagde løftet«, og senere onsdag fulgte resten af Alternativets mandlige folketingsmedlemmer trop.
I opslaget er politisk ordfører Rasmus Nordqvist citeret for at sige:
»Vi tror på, at flere ved mere, og at vi på tværs af eksempelvis køn kan bidrage med forskellige og vigtige perspektiver. Derfor er det helt naturligt for os i Alternativet at arbejde på at sikre ligestilling og mangfoldighed i de debatter, vi deltager i. Så bliver vi alle sammen klogere.«
Modtagelsen - både på Alternativets opslag og mediernes ditto - er ret blandede, overvejende kritiske.
En kvindelig bruger kalder det en fremragende idé, at der endelig er nogen, der gør noget ved problemet »i stedet for at sidde på deres hænder og snakke om kønskvoter og kvindepaneler«.
»Diskriminering skal hverken accepteres eller ignoreres. Det skal handles væk,« skriver hun.
En mandling bruger, der normalt støtter Alternativet, ser lidt anderledes på initiativet. Han skriver, at partiet drejer debatten i en sexistisk retning, og spørger, om partiet virkelig mener, at »kvinder har en bestemt 'tilgang', som mænd ikke kan få fat i«.
»Jeg er ked af det. Dybt ked af det ... som hvid, ung, vestlig mand, der forresten selv har mødt sexisme mod min egen person, kan jeg ikke fatte, at vi endnu ikke har lært, at det er PERSONER der taler. Ikke deres køn!« skriver han.
Alternativet skriver, at det nye princip også gælder den anden vej rundt, så hvis partiet skulle blive inviteret til en paneldebat uden mænd, »takker vi nej eller sender en kvinde«.