Alt muligt og umuligt

Bella Centeret danner i denne weekend rammen om det traditionsrige juleloppemarked med 690 boder, hvor det er muligt at gøre et godt køb, prutte sig til en god pris eller i hvert fald ose løs.

Juleloppemarked i Bella Centret Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Tusindvis samlere, osere og andre interesserede mødes i denne weekend for at se på gamle ting, kitsch og genbrug på det årlige juleloppemarked i Bella Center.

Otto Olsen er arrangør af det traditionsrige juleloppemarked, som har holdt til i Forum de sidste 23 år. Men i år er arrangementet for første gang rykket til Bella Center på Amager, fordi Bruce »The Boss« Spingsteen har optaget lokaliteterne på Frederiksberg.

Loppemarkedet er som altid et herligt virvar af overflod. Her er tasker, sko, tøj, møbler, vaser, bestik, tallerkener, lysestager, plader, lamper, smykker, malerier, porcelæn og så videre og så videre, som til ethvert andet loppemarked. Men her er også julenisser, gløgg, gamle julekugler, juledekorationer og julekort. Her er mulighed for at finde alt, hvad hjertet begærer, ja også årets julegaver – de kan bare ikke byttes.

»Sidste gang vi holdt loppemarked, kom der 12.000 mennesker, så jeg regner med, at vi denne gang når op på i hvert fald 10.000. Det vil jeg tro på sådan en weekend,« fortæller Otto Olsen.

Og det er da også muligt at gøre sig et godt køb, prutte sig til en god pris eller i hvert fald se en helt masse ting, man ikke troede fandtes. Hvad for eksempel med en udstoppet svane?

Loppemarkedet har også fundet plads til Foreningen Togets modeltog, hvor legebørn kan studere det lille modeltog.

»Vi har normalt ikke plads til at have hele banen fremme, så det er dejligt, når vi kan få plads til at stille det hele op,« siger formand Arne Wachenschwanz.

Og det er ikke kun øjet, man kan glæde til juleloppemarkedet. Det er også muligt at få en tur i massagestolen, spise en hotdog fra pølseboden eller forsyne sig i caféen, lege fin dame, som en stor gruppe »damer« gør ved hatteboden eller blive en sej rambo ved boden med softguns, hvor alle »drengene« har samlet sig.

Otto Olsen fortæller, at der er 690 boder til julemarkedet i år: »Men vi plejer at have 100 mere. Der er bare ikke borde nok til det i år, da der bliver afholdt Bella Notte, julegallashow om aftenen. Men jeg kunne sagtens have solgt 200-300 boder mere.«

Arrangementet kunne i princippet lige så godt have være ethvert stormagasin for øjeblikket, hvor der er julestemning, julestress og hvor folk bliver væk fra hinanden og skal henvende sig i informationen, hvor der ventes. I stormagasinet mødes man bare ikke af salgstricks som: »Jeg aner intet om prisen, så kom og giv et bud.«