Allers topchef kendte til tystys-kilden, siger tidligere chefredaktør

Allers topchef Pål Thore Krosby vidste, at Se og Hør modtog kreditoplysninger fra tystys-kilden. Det siger Se og Hørs tidligere chefredaktør. Pål Thore Krosby afviser anklagen.

Tidligere chefredaktør Kim Henningsen siger, at han har beviser, der implicerer Aller Medias tidligere topchef(Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kim Henningsen, tidligere chefredaktør på Se og Hør, hævder, at Pål Thore Krosby - Aller Medias topchef under Se og Hør-sagen - kendte alt til Se og Hørs ulovlige køb af kreditkortoplysninger af tystys-kilden.

Han fortæller til Journalisten, at han har beviser for det, og at han vil fremlægge disse i retten i de kommende erstatningssager, som flere kendte har anlagt. Beviser, han ikke vil fremlægge, før han igen møder i retten.

»Dele af Aller Medias direktion med Pål Thore Krosby i spidsen vidste, hvad der foregik,« siger Kim Henningsen til samme medie.

Pål Thore Krosby afviser anklagen til Journalisten.

I efterdønninger af sagen, løber som skrevet en del sager om erstatning. Her har Aller Media bl.a. sagt til Kim Henningsen, at de »vil overføre erstatningskravene til de andre implicerede i sagen«, står der i Journalisten.

Beviserne har Kim Henningsen angiveligt kendt til i »mange år.« Grunden til, at Kim Henningsen først nu fortæller om dem, er netop, at Aller Media vil overføre erstatningskravene til de andre implicerede i sagen.

»Det har været afgørende for mig, at der under straffesagen (Se og Hør-sagen, Red.) ikke var afgørende tvivl om, hvem der havde ansvaret. Det var mig som ansvarshavende. Hverken nogle over eller under mig. Men når der er erstatningssager, hvor Aller Media vil overføre erstatningskravene til eksempelvis mig, føler jeg mig forpligtiget til at fortælle, at de kendte til de her ting,« siger han til Berlingske.

Er du ude på at skræmme Aller før sagen? Vi ved jo ikke, om du har de beviser...

»Nej, helt ærligt. Det kan du tro, men så kender man mig meget dårligt. Og jeg tror ikke, man kan skræmme Aller til noget som helst,« siger Kim Henningsen. Erstatningssagerne forventes at begynde i 2018.

»De må vente med at se det i retten, hvor vi vil indkalde Pål Thore Krosby som vidne,« siger han til Journalisten, som spørger:

Politiet har jo tjekket tusindvis af mails og sms-beskeder. Er der noget, de har overset?

»Det vil vise sig,« siger Kim Henningsen til dem.

Janni Spies, Michala Kjær, Morten Helveg Petersen og Line Baun Danielsen har indtil videre rejst erstatningssager mod blandt andre Kim Henningsen.

Kim Henningsen blev dømt til ét års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste i Se og Hør-sagen. En dom han accepterede. I sagen blev tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup idømt tre måneders ubetinget fængsel og et års betinget fængsel. Den såkaldte tystys-kilde, der leverede kreditkortoplysningerne, blev idømt ubetinget fængsel i et år og seks måneder.