Aller-direktør trækker sig

Aller Medias udgiverdirektør og næstkommanderende Per Ingdal er en vigtig brik i sagen om Se og Hør, fordi han virkede som chefredaktør i perioden mellem Henrik Qvortrups og Kim Henningsen og ifølge flere tidligere Se og Hør-ansatte - bl.a. Ken B Rasmussen - udmærket kendte til brugen af kreditkort-kilden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allers udgiverdirektør Per Ingdal trækker sig fra sit job i kølvandet på Se & Hør-skandalen.

»Det er med stor vemod, at jeg forlader Aller Media A/S ... Men de seneste ugers afsløringer af SE og HØRs arbejdsmetoder har blotlagt, at der er blevet brugt journalistiske metoder på SE og HØR, som jeg i min egenskab af udgiverdirektør ikke kan stå inde for. Når jeg samtidig har været konstitueret chefredaktør for SE og HØR i en kort del af den periode, hvor metoderne er blevet brugt, må jeg påtage mig min del af ansvaret. Dette gælder, selvom jeg ikke var vidende om, at disse metoder blev anvendt,« udtaler Per Ingdal i en pressemeddelelse fra Aller.

Der er i øjeblikket en uvildig undersøgelse i gang i Aller-huset efter afsløringerne af, at Se og Hør angiveligt har overvåget kendte og kongeliges kreditkortoplysninger i en årrække. Per Ingdal er blandt de seks sigtede i sagen, og hans lejlighed er blevet ransaget. Overfor Berlingske har Ingdal erklæret sig ikke skyldig.

Aller Medias administrerende direktør, Pål Thore Krosby, meddeler, at han har forståelse for Per Ingdals beslutning.

»Jeg er i dag (fredag, red.) blevet meddelt, at Per ønsker at fratræde sin stilling i Aller, og det har jeg stor respekt for. Per har som ansvarshavende chefredaktør i en kortere periode haft det objektive og juridiske ansvar på Se og Hør, hvor der angiveligt har været anvendt ulovlige metoder på redaktionen. Som udgiverdirektør har Per samtidig også haft ansvaret for alle vores udgivelser,« siger han.