Aller-direktør sigtet i Se og Hør-sagen

Udgiverdirektør i Aller, Per Ingdal, er nu også blevet sigtet i skandalen om Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af kendte og kongelige.

Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Aller-koncernens absolutte topfolk er nu også blevet sigtet i skandalen om Se og Hørs ulovlige metoder.

Københavns Vestegns Politi har i dag rejst sigtelse mod endnu en tidligere chefredaktør på Se og Hør, Allers nuværende udgiverdirektør Per Ingdal.

Der er foretaget ransagning af hans bopæl i København, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Han rettede selv henvendelse til politiet, efter at vi i går forgæves havde søgt efter ham, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Københavns Vestegns Politi har ikke yderligere kommentarer – heller ikke til, hvad den sigtede har forklaret under afhøringen.

Virksomheden Aller er også sigtet i sagen, men med dagens sigtelse af Per Ingdal er det første gang, at nuværende topfolk i koncernen personligt bliver sigtet i sagen.

Politiet efterforsker brug af ulovligt frembragte oplysninger på Se og Hør fra 2007 til 2012. I den periode var den nuværende udgiverdirektør i Aller, Per Ingdal, ad to omgange konstitueret chefredaktør.

Første gang han blev chefredaktør, var da Henrik Qvortrup forlod posten i november 2008. Per Ingdal var chefredaktør indtil juni 2009, hvor Kim Henningsen overtog posten. Senere blev Per Ingdal igen indsat som chefredaktør fra juni til november i 2013 efter Kim Henningsens exit.

Flere anonyme kilder med tilknytning til ugebladet Se og Hør har de seneste uger fortalt, at Ingdal »må have vidst besked« om brugen af den hemmelige kilde. Hidtil har offentligheden dog ikke set håndfaste beviser på, at Per Ingdal har kendt til brugen af kilden.

Den nu tidligere ledende medarbejder på Se og Hør Lise Bondesen stod for tre uger siden frem og fortalte om perioden efter Henrik Qvortrups afgang. Her fortalte hun følgende om Per Ingdals rolle i sagen: »I den periode overtog koncernens ugebladsdirektør, Per Ingdal, som ansvarshavende chefredaktør. Han deltog jævnligt i forsidemøderne på bladet, han godkendte budgetter og kom med indspark til nye historier og fik et indgående kendskab til bladet og dets arbejdsmetoder. Om han kender til den hemmelige kilde, ved jeg ikke,« skrev hun dengang i Ekstra Bladet.

Forfatteren til bogen »Livet, det forbandede«, den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, har fortalt til Københavns Vestegns Politi, at Per Ingdal var vel vidende om overvågningen, der angiveligt er foregået fra 2008 til 2012.

Per Ingdal oplyser i en sms til Berlingske, at han har erklæret sig ikke skyldig i sigtelserne.