Aller-direktør kendte til brug af »tys-tys-kilde«

Tidligere udgiverdirektør i Aller Media Per Ingdal erkender, at han siden 2009 har kendt til Se og Hørs brug af den såkaldte »tys-tys-kilde«.

Aller Medias udgiverdirektør og næstkommanderende Per Ingdal er en vigtig brik i sagen om Se og Hør, fordi han virkede som chefredaktør i perioden mellem Henrik Qvortrups og Kim Henningsen og ifølge flere tidligere Se og Hør-ansatte - bl.a. Ken B Rasmussen - udmærket kendte til brugen af kreditkort-kilden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Per Ingdal, der tidligere fredag fratrådte som udgiverdirektør i Aller Media i kølvandet på Se og Hør-sagen, indrømmer nu over for BT, at han har været vidende om, at Se og Hør havde en kilde, der arbejdede for PBS, det nuværende Nets.

Han understreger dog, at han ikke kendte til omfanget eller overvågningen generelt, ligesom han pointerer, at han bad daværende chefredaktør, Kim Henningsen, om at stoppe brugen af kilden:

»Jeg har ikke kendt til den systematik og omfang, som I har beskrevet. Jeg fik i 2009 en orientering fra Kim Henningsen om, at der var en kilde i PBS, der var problematisk, og jeg bad om, at samarbejdet blev afbrudt. Derudover har jeg ikke vidst mere, hvilket betyder, at jeg ikke kendte de nærmere omstændigheder omkring kilden,« siger Per Ingdal til BT og forklarer, at Kim Henningsen orienterede ham om kilden i sensommeren 2009.

»Normalt blev jeg ikke orienteret om kilder, og jeg var ikke med i redaktionelle beslutninger. Den første og eneste gang var, da Kim Henningsen forklarede mig. Så vidste jeg godt, at det var en særlig problematisk situation,« siger han videre.