Aller afviser at kommentere dom i Se og Hør-sag

Torsdag falder der dom i Se og Hør-sagen. Af hensyn til de tiltalte vil Aller ikke kommentere afgørelsen.

Torsdag afsiger Retten i Glostrup dom i Se og Hør-sagen, der handler om overvågning af kendte og kongeliges kreditkort. (Arkivfoto) Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Uanset udfaldet vil Aller Media ikke kommentere den dom, som torsdag klokken 12 bliver afsagt i Se og Hør-sagen.

Det meddeler koncernen, der udgiver Se og Hør, i en pressemeddelelse torsdag morgen. Her kalder administrerende direktør Pål Thore Krosby overvågningen af kendte og kongeliges kreditkort uacceptabel.

- Samtidig må vi også anerkende, at hele forløbet har haft store konsekvenser for de tiltalte, og vi vælger derfor af respekt for disse ikke at vurdere eller kommentere rettens afgørelse, skriver han.

Anklagemyndigheden kræver ubetingede fængselsstraffe, mens sagens seks tiltalte og deres forsvarsadvokater håber på frifindelse.

Aller vedkendte sig tidligere i år ansvaret for overvågningen. I august blev koncernen idømt en bøde på ti millioner kroner.

Også tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov tilstod. De blev hver blev idømt seks måneders betinget fængsel.

Tre tidligere chefredaktører, to journalister og en it-operatør har dog stået fast på deres uskyld. De er tiltalt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om hacking og bestikkelse.

Anklagemyndigheden kræver, at de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup, Per Ingdal og Kim Henningsen bliver idømt op til to års fængsel.

Journalisterne Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping kræves idømt fængsel i otte-ti måneder. Tys-tys-kilden selv kræves idømt fængsel i op til tre år.

Sagen begyndte i april 2014, da romanen "Livet, det forbandede", der er skrevet af Ken B. Rasmussen, udkom.

I bogen beskriver han, hvordan en såkaldt tys-tys-kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte på baggrund af deres brug af kreditkort. Tys-tys-kilden skal have solgt oplysninger om 135 kendisserne fra maj 2008 til 2012.

Dommen i sagen afsiges i Retten i Glostrup ved et retsmøde klokken 12 torsdag.

/ritzau/