Alle fem terrorsigtede skal blive bag tremmer

Politiets teknikere arbejder ved Krudttønden i dagene efter terrorangrebet. Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fem mænd, der er sigtet for at medvirke til terrorangrebet i København 14.-15. februar, har alle fået forlænget deres varetægtsfængsling frem til 23. april. Det har Byretten i København afgjort torsdag formiddag.

De fem mænd er i alderen 18 til 30 år og er alle blevet anholdt kort tid efter angrebet. De er blevet varetægtsfængslet løbende.

Fængslingen for dem alle udløb torsdag, og nu har retten så afgjort, at de alle skal blive bag tremmer i yderligere fire uger.

De to første på henholdsvis 20 og 22 år blev anholdt mandagen efter angrebet og er mistænkt for at have hjulpet gerningsmanden, Omar El-Hussein.

27. februar blev en 18-årig mand sigtet for medvirken til drab og forsøg på drab. Han skulle have hjulpet Omar El-Hussein med at anskaffe en skudsikker vest og mindst en kniv.

19. marts blev to mænd på henholdsvis 25 og 30 år anholdt og sigtet for at have hjulpet gerningsmanden med at komme af med det våben, han brugte under angrebet på kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor en person blev dræbt. De to mænd blev også sigtet for medvirken til terror, drab og drabsforsøg ved at have skaffet »andre effekter« til angrebet mod synagogen i Krystalgade, hvor endnu en person mistede livet.

BNB