Alle er velkomne til Trøjborgs bisættelse

Bisættelsen af Jan Trøjborg i Horsens er en officiel begivenhed.

Formand for KL og borgmester i Horsens, socialdemokraten Jan Trøjborg, døde søndag under et motionscykel løb forud for 3. etape af Giro d'Italia. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Offentligheden er inviteret med helt ind i kirken, når den nærmeste familie i dag tager afsked med Horsens’ afdøde borgmester Jan Trøjborg (S).

Flere hundrede mennesker ventes at være til stede, når Jan Trøjborg klokken 10 bisættes fra Klosterkirken i Horsens. Kirken har plads til godt 350 mennesker, og der vil blive opstillet højtalere uden for kirken, så alle får mulighed for at høre præstens tale og samlesang.

56-årige Jan Trøjborg døde søndag 6. maj, efter at han blev syg under et motionsløb i Horsens i anledning af Giro d’Italia-cykelløbet. Han modtog hurtigt lægelig behandling og blev efterfølgende fløjet med helikopter til Hjertemedicinsk Afdeling på Skejby Sygehus ved Aarhus, men hans liv stod ikke til at redde.

Jan Trøjborg nåede i knap 25 år at tjene Socialdemokraterne, og flere tidligere partifæller vil efter bisættelsen holde taler. Det sker ved en privat mindehøjtidelighed i Forum Horsens for familie, venner, kolleger og samarbejdspartnere.

Blandt andet taler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) ved mindehøjtideligheden i Forum Horsens, der er lukket land for borgere og pressen.

Skulle borgere alligevel have lyst til at høre de i alt otte taler, er der dog mulighed for det. Talerne transmitteres nemlig på en storskærm, der er sat op i Forum Horsens’ opvisningshal, hvor der også vil blive serveret kaffe og kage, oplyser Horsens Kommune på sin hjemmeside.

Jan Trøjborg blev valgt som borgmester i Horsens Kommune i 2005 og har været formand for KL siden 2010. Han var medlem af Folketinget for Socialdemokratiet fra 1987 til 2005, heraf i næsten ni år på flere forskellige ministerposter fra 1993 til 2001.

Han efterlader sig fire børn og samleveren Lone Blume.