Aleqa Hammond søger orlov mens bilagssag undersøges

Formanden for det grønlandske landsstyre, Aleqa Hammond, søger om orlov, mens undersøgelsen af sagen om bilagsrod står på, skriver sermitsiaq.ag.

-Arkiv- Grønlands landsstyreformand, Aleqa Hammond, søger nu orlov, mens hendes bilagssag undersøges. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den grønlandske landsstyreformand Aleqa Hammond søger nu om orlov, mens sagen om bilagsrod undersøges. Det skriver sermitsiaq.ag.

Landsstyrets formandskab har modtaget en en ansøgning fra Aleqa Hammond om at gå på orlov fra Naalakkersuisut (Grønlands Landsstyre, red.) og fra Inatsisartut (Grønlands Landsting, red.), mens undersøgelsen af hendes forbrug af offentlige midler til privat forbrug står på.

Ifølge Sermitsiaq ventes det, at hendes ansøgning bliver imødekommet.

»Punktet kommer til behandling i Inatsisartut efter, at Aleqa Hammond har holdt sin åbningstale,« siger formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen mandag aften efter formandskabets møde til Sermitsiaq.

På grund af et mellemværende på 25.034 kroner med Selvstyret har tidligere landsstyreformand i Grønland Kuupik Kleist (IA) bedt Grønlands Landsting om at godkende, at han træder ud af landstinget med månedens udgang.

»Jeg beklager, at jeg ikke har haft overblik over mine udeståender med Selvstyret, og da jeg mener, at det bør have konsekvenser, har jeg besluttet at nedlægge mit mandat,« skrev Kuupik Kleist i en pressemeddelelse ifølge knr.gl.

Dermed lagde han et ekstra pres på Aleqa Hammond, hvis udestående løb op i 106.363 kroner, før det blev betalt tilbage. Hammond brugte de mange penge af selvstyrets statskasse til at betale private formål som flybilletter, hotelophold og en konfirmation.