Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
En »grundig samtale« mellem en stærkt blødende og formentlig beruset 61-årig mand - der endte med at drukne - og 112 var ikke nok.
Ikke kun, fordi manden vaklede videre ud i natten og endte med at drukne i et vandreservoir, hvor han blev fundet dagen efter. Men også, fordi akter i sagen nu viser, at den paramediciner, der sad ved 112-telefonen den nat i januar 2015, ikke selv spurgte Jørgen Kihle Christensen, om han havde behov for en ambulance.
I stedet lod 112 vidnerne stille ham det spørgsmål. Det skriver Politiken.
Det er »ikke i overensstemmelse med Dansk Indeks for Akuthjælp«, som er reglerne for personale ved en akuttelefon, vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed.
Paramedicineren »... burde have reageret på de observationer, der blev foretaget af indringeren (den person, der slog alarm, red.)«, fastslår Styrelsen for Patientsikkerhed, der fortsætter:
»Indringeren oplyste, at Jørgen Kihle Christensen ikke ønskede hjælp, men han blev ikke tilbudt eller spurgt herom af paramedicineren«.
Styrelsen skriver også, at 112-telefonvagten »burde have sendt en ambulance i tvivlstilfælde«.
Region Hovedstaden har ellers fastholdt, at det ikke var en fejl, at telefonvagten afviste at sende en ambulance til 61-årige.