Al-Khawaja boykotter retshøring i Bahrain

Dansk-bahrainske Maryam al-Khawaja har besluttet at boykotte sin retshøring i Bahrain, fordi hun mener, hun vil blive idømt et års fængsel for en falsk anklage om politivold i Bahrains lufthavn. Det oplyser hun i en pressemeddelelse.

Maryam al-Khawaja Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMMED AL-SHAIKH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er blevet helt tydeligt, at det ikke er muligt at få en retfærdig og uafhængig rettergang i Bahrains domstole, som de fungerer i dag,« skriver Maryam al-Khawaja i sin udtalelse.

Maryam al-Khawaja blev tilbageholdt i Bahrain tidligere på året på baggrund af anklager om ulovligt ophold i Bahrain, overfald på to politibetjente og fornærmelser mod kongen. Hun blev løsladt mod kaution.

Maryam al-Khawaja er lillesøster til Zainab Al-Khawaja, der var aktivist under de omfattende protester i 2011 mod styret i Bahrain. Hun er datter af den livstidsfængslede aktivist Abdulhadi al-Khawaja.

Bahrain har været plaget af uro siden 2011, da shiamuslimer mobiliserede store protester mod det sunnimuslimske styre. Shiamuslimerne føler sig marginaliseret, men det afvises af styret.

BNB