Al Gore vil ikke møde Lomborg

USAs tidligere vicepræsident og nu dommedagsprofet udi den globale opvarmning, nægter at svare på spørgsmål fra den forhenværende direktør for Institut for miljøvurdering, Bjørn Lomborg.

Bjørn Lomborg, der er meget kritisk over for Al Gores pessimistiske holdninger til klodens klima-tilstand, skulle have interviewet Al Gore sammen med Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose. Men Al Gores litterære agent Wylie Agency meddelte, at ekspræsidenten alligevel ikke ønskede, at Bjørn Lomborg skulle deltage i interviewet. Til Jyllands-Posten siger Bjørn Lomborg: »Det er ikke første gang, at det sker. Flere har prøvet at arrangere en dialog mellem os, uden at det er lykkedes. Det er dybt problematisk, at han ikke tør lade sig udfordre og kun vil tale med sine medløbere.«

Al Gore, der har fået meget omtale af sin bog og efterfølgende film »Den ubekvemme sandhed«, har andre støtter i Danmark, blandt andet miljøminister Connie Hedegaard.

Det planlagte interview, der blev besluttet gennemført kun med Flemming Rose som interviewer, bliver heller ikke til noget. Al Gores agent sendte en e-mail til kulturredaktøren: »Vi beklager at måtte meddele, at vi er nødt til at aflyse interviewet.«

Til Berlingske Tidende siger Flemming Rose, at han er skuffet over, at Gore ikke vil mødes med Lomborg, da det er vigtigt, at de centrale aktører i klimadebatten stiller op til kritiske spørgsmål.

Bjørn Lomborg og Flemming Rose har skrevet et kritisk indlæg om Al Gores holdning til den globale opvamning, som i går blev bragt i Wall Street Journal.