Akut mangel på lokoførere: DSB aflyser tog mange weekender frem

Rejsende med lokaltog mellem Roskilde og Østerport bliver ramt af aflysningerne.

Foto: niels ahlmann olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mangel på lokoførere får nu DSB til at aflyse flere afgange med regionaltog mellem Roskilde og Østerport Station i København i alle weekender frem til juli.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Normalt kører der to regionaltog i timen på strækningen, men i de kommende uger vil der kun være ét i timen fra fredage klokken 19.30 til mandag morgen klokken 4.

Ændringen medfører samtidig, der kun stopper et tog i timen på Trekroner, Hedehusene og Ny Ellebjerg Station i begge retninger.

»Som erstatning for det manglende tog indsætter DSB togbusser på strækningen mellem Roskilde, Trekroner, Hedehusene og Høje Taastrup, hvor kunderne kan skifte til S-tog eller andre fjern- og regionaltog,« oplyser DSB.

DSB's mangel på lokoførere beskrives som "akut".

»Vi er i en situation, hvor vi hen over sommeren samlet set periodevis kan komme i underskud med lokomotivførere,« siger Anette Haugaard, underdirektør i DSB Drift.

Manglen på lokomotivførere skyldes først og fremmest, at oplæringen af en række S-togs-lokoførere, der er under oplæring til at føre fjern- og regionaltog, er blevet forsinket.

Med til at forværre situationen er ifølge DSB, at der i øjeblikket køres så mange ekstraordinære eller ændrede togafgange, så der bruges mere end dobbelt så mange lokomotivførere på ekstraordinære afgange end normalt.

»Med de planlagte aflysninger generer vi færrest mulige kunder, men jeg vil selvfølgelig gerne beklage over for de kunder, aflysningerne rammer,« siger Anette Haugaard i pressemeddelelsen.

/ritzau/