Aktion i København afslører pistoler og jointfabrik

Politiet har efter ransagninger af syv adresser i København og på Vestegnen anholdt seks mænd.

Arkivifoto: Politiet har efter ransagninger af syv adresser i København og på Vestegnen anholdt seks mænd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har anholdt seks mænd i forbindelse med ransagninger af syv adresser i København og på Københavns Vestegn.

Under ransagningerne er der fundet flere våben, over tre kilo hash, en jointfabrik og godt 170.000 kroner, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I en jointfabrik produceres cigaretter, der indeholder cannabis.

De anholdte er i alderen 19 til 29 år. Fem af dem bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag. Den sidste er blevet løsladt efter afhøring, men er fortsat sigtet i sagen.

»Det er med stor tilfredshed, at vi efter nogle måneders efterforskning nu kan få fjernet endnu nogle våben fra bybilledet«.

»Det kan forhåbentligt være med til at forhindre, at der sker nye skyderier i det offentlige rum«, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi i meddelelsen.

Steffen Thaaning Steffensen oplyser, at ingen af de anholdte er registrerede bandemedlemmer. Men flere af dem har kontakt til personer fra bandemiljøet, som i efteråret har været involveret i skyderier i Storkøbenhavn.

De fundne våben tæller to skarpladte pistoler, en pistol uden ammunition, en ikke funktionsduelig revolver og en signalpistol.