Aktiemarkeder faldt i USA og Asien

Aktiemarkederne i USA og Asien faldt som følge af den internationale finansuro, og der ventes nye fald i Europa fredag.

Aktiemarkeder i både USA og Japan faldt ganske kraftigt natten til fredag som led i den finansielle uro, der for øjeblikket præger markederne. Det amerikanske Dow Jones-indeks for industriaktier faldt med næsten tre procent, mens aktiemarkeder i Asien faldt med helt op til fire procent. I Japan tabte aktierne 2,4 procent og sluttede på det laveste niveau i fem måneder.

Ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters forventede finansielle analytikere, at børserne i London, Frankfurt og Paris ville åbne 1,6-2 procent lavere fredag. Det er bekymringer om effekten af låneproblemer i USA, der spreder sig internationalt.

Faldet i USA skyldes blandt andet, at man torsdag så tegn på, at den amerikanske krise er ved at brede sig. Den Europæiske Centralbank måtte sende et rekordstort beløb på 700 milliarder kroner ud til bankerne for at skabe ny likviditet.

- Dette træk, som skulle være konstruktivt, får lige nu den modsatte effekt, fordi det øger bekymringen om en mere grundlæggende risiko i systemet, siger Patrick O'Hare, analytiker ved Briefing.com, til det franske nyhedsbureau AFP.

/ritzau/