Akkari er flyttet til Grønland

Tidligere imam og talsmand for en protestgruppe under Muhammed-krisen Ahmed Akkari flytter til Grønland for at blive skolelærer. Det har ikke været muligt at finde et job i Danmark, siger han.

Tidligere imam og talsmand for en protestgruppe under Muhammed-krisen Ahmed Akkari flytter til Grønland for at blive skolelærer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter forgæves at have forsøgt at få et job i Danmark er en af de daværende ledende talsmænd og imamer fra Muhammed-krisen Ahmed Akkari flyttet til Narsaq i det sydlige Grønland, hvor han skal arbejde som skolelærer. Det skriver Jyllands-Posten.

Akkari har tidligere arbejdet som skolelærer i Narsaq fra 2008 til 2010.

Sidste år gav det genlyd i Danmark, da Akkari blandt andet dukkede op i Trykkefrihedsselskabet, hvor han fortalte, at han havde vendt islamismen ryggen.

I april i år udkom hans bog »Mit farvel til islamismen«, hvor Akkari gav sit billede af, hvad der foregik bag kulisserne under Muhammed-krisen, der begyndte i september 2005, da Jyllands-Posten bragte 12 tegninger af profeten Muhammed.

Efterfølgende rejste Ahmed Akkari og andre imamer rundt som protestgruppe i Mellemøsten, hvilket var med til at skabe store problemer for Danmark og danske interesser i en årrække.

Akkari har ifølge Jyllands-Posten haft svært ved at finde en fast indtægt i Danmark, siden han meldte sin ændrede holdning til islamisme ud, og han er frustreret over, at man fra samfundets side - eksempelvis ministerier, fonde og erhvervslivet - ikke har hjulpet ham med at blive i Danmark og kæmpe kampen mod islamismen her. Han siger ifølge avisen, at det sender et dårligt signal til andre, der ønsker at bryde ud af islamistiske miljøer.

»Om nogen er min sag og situation jo værd at være opmærksom på, og når jeg har måttet løse det alene, kan det forhindre andre i at tage et opgør, fordi de oplever, at folk, der har taget et opgør, er overladt til sig selv,« siger Ahmed Akkari til Jyllands-Posten.