Akademikere skal undervise i skolen

En ny uddannelse skal fra august sende akademikere ud for at undervise i de danske folkeskoler. Lærerforening er skeptisk.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske skolelever kan fra august opleve at blive undervist af en kandidatstuderende.

En ny meritlæreruddannelse for akademikere gør det nemlig muligt for de universitetsstuderende at arbejde og undervise på en række folkeskoler, skriver Jyllands-Posten.

I alt er 30 akademikere blevet optaget på det første hold for akademiker-lærere, som organisationen Teach First står bag i samarbejde med professionshøjskolen Metropol i København.

Flere skoler har meddelt, at de er interesserede i at ansætte og uddanne en af de unge studerende, men det ifølge Teach First målet, at alle skoler i 2020 skal have mulighed for at ansætte akademikere.

Idéen bag projektet er, at akademikerne uddannes i fag, hvor skolerne mangler lærere - blandt andet fysik, kemi, matematik og visse sprogfag.

Formanden for det uddannelsespolitiske udvalg i Danmarks Lærerforening, Bjørn Hansen, undrer sig over, at de danske kommuner ikke hellere ønsker at efteruddanne lærerne.

»Dette er et opgør med den del af folkeskolens formålsparagraf, der handler om, at skolen også skal skabe dannede og livsduelige mennesker. Det er jo netop en stor del af det, man lærer på en læreruddannelsen. Jeg vil opfordre skoleledere til at tænke sig meget nøje om, inden de ansætter et »wild card«, som disse kandidater er, frem for en læreruddannet,« siger han til Jyllands-Posten.