Air Force Two spottet i København: »Det er bestemt ikke et hvilket som helst fly«

Den amerikanske vicepræsident, udenrigsminister og førstedames officielle fly var angiveligt i Københavns Lufthavn i går og i morges.

ARKIVFOTO: Vicepræsident Mike Pence på vej ombord på Air Force Two med sin kone Karen 26. januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX WONG

Der har angiveligt været fint besøg i København. Flere flyspottere så og fotograferede i går og torsdag morgen et af den amerikanske vicepræsident, førstedame og udenrigsministers officielle fly Boeing C-32 i Københavns Lufthavn.

Flyet bruger kaldenavnet Air Force Two, når vicepræsidenten er ombord.

Udenrigsministeriet afviser kendskab til besøget og henviser til Den Amerikanske Ambassade. Det samme gælder Københavns Lufthavn, der principielt ikke udtaler sig om lufthavnens gæster.

Billede af Air Force Two i Københavns Lufthavn. Billedet er bragt med tilladelse fra journalist Olav Skaaning Andersen, der har publiceret det på sin Facebook-side. Fold sammen
Læs mere

Andreas Krog, der er ejer og redaktør af Nytkampfly.dk og præsident for Danske Flyjournalisters Klub, har set billeder af flyet og er sikker på, at der er tale om vicepræsidentens fly.

»Der er ingen tvivl om, at det er et af de fly, der bruges af vicepræsidenten og udenrigsministeren, og har kaldesignal Air Force Two, når det flyver med vicepræsidenten. Det er bestemt ikke et hvilket som helst fly, men flyet lige under præsidentens Air Force One,« siger han.

Senest, den amerikanske vicepræsident Mike Pence brugte Air Force Two, var i forbindelse med weekendens Super Bowl, hvor han inviterede to veteraner ombord på flyet. Han skal sidst i næste uge besøge blandt andet Tyskland og Bruxelles.

Air Force Two er en Boeing C-32, der er en modificeret udgave af Boeings 757. Det bliver i visse tilfælde også benyttet af præsidenten selv under kaldenavnet Air Force One.

Andreas Krog fortæller, at det amerikanske militær råder over en lang række mindre fly, som typisk bliver brugt af højtstående generaler. Det er heller ikke et fly, som en ny amerikansk ambassadør i Danmark bliver transporteret i.

På flyspotter-forummet Danish Aviation Spotters, der blandt andre har piloter og lufthavnspersonale som medlemmer, har flyet også vakt opsigt.

Her mener de, at flyet har været i Oslo og skulle videre mod Tyskland efter opholdet i København.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Den Amerikanske Ambassade.