AIDS-Fondet dybt berørt over tabet af kolleger

Verden over sørger aids-bevægelsen over de op mod 100 forskere, læger og aktivister, der mistede livet på MH17 på vej mod international aids-konference.

Blandt de 300 omkomne i MH17-styrtet var op mod 100 læger, forskere og aktivister på vej til denne stor aids-konference i Melbourne. I den australske by mindes man her dem, der aldrig nåede frem - det samme gør Aids-Fondet i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen mod aids led et stort tab, da passagerflyet MH17 torsdag styrtede ned i Østukraine.

Blandt de knap 300 ofre var nemlig op mod 100 aids-forskere, læger og aktivister, der var på vej til den 20. internationale aids-konference i Melbourne i Australien.

Det oplyser AIDS-Fondet fredag i en pressemeddelelse:

»Hos AIDS-Fondet er vi dybt berørte over, at der blandt de døde var flere kolleger fra den internationale aids-bevægelse - kolleger som har bidraget med aktivisme, forskning og politisk arbejde til gavn for verdens fattigste og hiv-smittede generelt,« lyder det fra AIDS-Fondet.

»De investerede deres liv i det internationale samarbejde mod aids-epidemien. I deres ånd vil AIDS-Fondet fortsætte sit internationale indsats for at ingen - uanset køn, indkomst, nationalitet eller seksuel orientering og identitet - skal dø af aids,« skriver AIDS-Fondet.

Den danske organisation deltager i aids-konferencen i Melbourne, hvor aktivister, forskere, embedsmænd og politikere fra mange forskellige lande skal dele viden i forsøget på at finde nye veje til at bekæmpe hiv og aids.

Blandt de dræbte er den tidligere præsident for International AIDS Society (IAS), Joep Lange, som har bidraget til hiv-forskningen siden 1983.

Arrangørerne bag den internationale konference skriver på deres hjemmeside, at konferencen vil fortsætte som planlagt - i anerkendelse af deres nu omkomne kollegers engagement i kampen for at bekæmpe aids.

Konferencen, der begynder søndag, har både den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton og aktivisten og musikeren Bob Geldof på talerlisten.

Flyet var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, da det angiveligt blev skudt ned over det østlige Ukraine, hvor prorussiske separatister og ukrainsk militær er i fortsatte kampe.

Ingen har endnu taget ansvaret for nedskydningen af det civile fly.