Aftale mellem Christiania og staten

Christianitterne har underskrevet en aftale med Slots- og Ejendomsstyrelsen om fristadens fremtid. Men de har stadigvæk forbehold over for aftalen.

Efter måneders seje forhandlinger er christianitterne og Slots- og Ejendomsstyrelsen endelig blevet enige om en aftale for Christiania. Fredag underskrev parterne en bindende aftale om, hvordan fristaden skal normaliseres. På Christiania betragtes aftalen dog ikke som en normalisering af fristaden.

- Det, vi har skrevet under på, er ikke en håndfæstning på normaliseringen. Det er en samarbejdsaftale i forhold til, hvordan vi skal bruge de 10 måneder til at se, hvad der er i pakken. Og hvis ikke det passer, så går vi i retten med det gamle sagsanlæg fra sidste år, siger Ole Kristensen og tilføjer:

- Vi overholder selvfølgelig kravet om, at normaliseringen snart skal starte. Den starter jo med et udredningsarbejde. Men bordet fanger først, når vi ved, hvad der står i de dokumenter. Det er det, vi har fået igennem, og det er vi rigtig glade for.

Den foreløbige aftale betyder, at fonden Realdania skal bygge nye boliger i området, der kan spille sammen med Christianias eksisterende arkitektur, og at en fondskonstruktion bliver fristadens nye ejer.

/ritzau/