Afpresset lærer fyret efter sex med elever

En 27-årig lærerinde er blevet fyret fra Himmerlands Ungdomsskole, fordi hun havde sex med to af efterskolens elever.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den unge lærer fra Himmerlands Ungdomsskole er ikke kun blevet fyret fra sit job, hun er også blevet sigtet af politiet for sit ulovlige forhold til to 16-årige drenge.

- Lærerinden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 223, der handler om samleje med elever. Hun har erkendt det, siger anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Severinsen, til BT.

Skolens ledelse beklager dybt, at det lykkedes kvinden at have sex med de to drenge.

Hvordan kunne det overhovedet finde sted og så endda i flere måneder?

- Det har jeg også spurgt mig selv om mange gange. Men jeg ved det simpelthen ikke. Sådan noget må selvfølgelig aldrig kunne foregå, for man har jo som lærer et kæmpe ansvar for de her elever. Så vi kan kun tage kraftig afstand fra den slags, siger forstander for ungdomsskolen, Lone Baadsgaard, til BT.

Sagen er helt speciel, fordi drengene efterfølgende afpressede lærerinden. De ville hver have 3.000 kroner for ikke at sladre om det ulovlige forhold.

- Drengene blev derfor sigtet for afpresning, hvilket de også efterfølgende har erkendt. Så de har nu fået en bøde på 1.500 kroner hver, og har hver især måttet betale 3.000 kroner tilbage til hende, siger politianklager Jens Severinsen.

Den 27-årige ønsker ikke at kommentere sagen.