Afghanske tolke får mulighed for at få genoptaget deres sager

Ifølge avisen Information får flere af de afghanske tolke, der har fået afslag på hjælp fra Danmark, nu mulighed for at få genoptaget deres sager.

De fik i første gang afslag på deres sager, men nu har en række afghanere, der arbejdede som tolke for de danske styrker, fået mulighed for at få genoptaget deres sager. Det oplyser Forsvarsministeriet ifølge Information.

Der er hidtil 15 tolke, der enten har været eller er indkaldt til fornyet samtale med henblik på at afgøre, om deres sager skal genoptages, oplyser ministeriet. Det svarer til omkring en tredjedel af de 42 tolke, der oprindeligt fik afslag.

To af de 15 har på nuværende tidspunkt fået deres sager genoptaget og er blevet bevilget økonomisk støtte til at flytte til et mindre farligt område af Afghanistan.

Forsvarsministeriet oplyser til Information, at alle tolke, der efter at have fået afslag har henvendt sig igen, har fået tilbudt en samtale med de danske myndigheder med henblik på at vurdere, om deres sager skal genoptages.

Den nye mulighed for de afghanske tolker kommer som følge af en aftale indgået af et bredt flertal i Folketinget. Hjælpen kan eksempelvis bestå i adgang til at søge asyl i Danmark eller støtte til en lokal løsning i Afghanistan, skriver Information.