Afghanistan skal være billet til civilt job for soldater

De danske soldater melder fra til Afghanistan. Flere af de rutinerede ville tage af sted, hvis erfaringerne kunne omsættes til civile job, mener fagforening.

Bekymrede pårørende og frygten for at miste livet i Afghanistan får lige nu mange soldater til at melde sig fra missionen. Men udsigten til at miste fodfæste på det civile arbejdsmarked efter tiden i forsvaret går også ud over soldaternes lyst til at blive i forsvaret og tage ud på internationale missioner.

Hærens Konstabel og Korporalforening (HKKF) efterlyser derfor, at de rutinerede soldater får bedre mulighed for at bruge erfaringerne fra den varme Afghanske ørken til et score et civilt job i Danmark.

- Vi kan ikke forhindre Taliban i at skyde på os, men vi kan sørge for, at de kortuddannede konstabler har gode forhold i forsvaret, og at deres kompetencer bliver udviklet og beskrevet, så de kan bruges, når de skal ud og søge et civilt job, siger formand for HKKF, Flemming Vinther.

Forsvarets Personeltjeneste ser også gerne, at det menige stampersonel fremover udstyres med et bevis for deres kompetencer.

/ritzau/